Aktuellt på Djupadalsbadet

Information med anledning av Coronaviruset

Här har vi samlat information som rör vår verksamhet och våra försiktighetsåtgärder på Djupadalsbadet i och med Coronaviruset. Vi håller vår verksamhet öppen som vanligt och arbetar alltid utifrån Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

På Folkhälsomyndighetens hemsida finns svar på de vanligaste frågorna om covid-19 och om smittspridning.
Klicka här för att komma till sidan

Vill du läsa mer om hur vi i Kumla kommun arbetar med covid-19?
Klicka då här för att komma till Kumla.se

Aktuella försiktighetsåtgärder

Nya rekommendationer från Folkhälsomyndigheten
Folkhälsomyndigheten har gått ut med nya rekommendationer för att undvika smittspridningen av Covid-19. Vi har tagit till oss det senaste direktivet och vidtagit lämpliga åtgärder, både för er och vår skull.

 • Vi håller medvetet ett längre avstånd till varandra och för att undvika trängsel och närkontakt har vi möblerat om och skapat utrymme i våra lokaler, som exempelvis glesare placering av stolar.
 • Intill vår receptionsdisk, där det också finns risk för köbildning, finns nu uppsatta anslag att hålla 1,5 meter avstånd. Både mellan dig och dem andra i kön men också gentemot personen bakom disken.

Vi håller öppet som vanligt
I och med regeringens beslut, som träder i kraft på söndag 29 mars, om förbud mot allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med fler än 50 deltagare vill vi informera om att vi på Djupadalsbadet håller öppet som vanligt. Beslutet gäller allmänna sammankomster och offentliga tillställningar, vilket innebär olika typer av publika evenemang och liknande, och gäller alltså inte ordinarie verksamhet hos oss på Djupadalsbadet.


Öppet som vanligt under Påsklovet
Påsklovet börjar närma sig och vi kommer att ha vår verksamhet öppen som vanligt. Däremot kommer vi inte att ha något påsklovsprogram med aktiviteter.

Frysta abonnemang för dig som är född 1950 eller tidigare
Folkhälsomyndigheten rekommenderar att du som är född 1950 eller tidigare ska begränsa dina kontakter med andra personer. Därför kommer vi att frysa ditt abonnemang och förlänga det, under motsvarande tidsperiod tills nya direktiv ges. Abonnemangen är fortfarande brukbara.


Inställda pass för seniorer
Våra träningspass som riktar sig till äldre (seniorpass) är inställda. Detta gäller i dagsläget till och med den 30 april. Passen som berörs är cirkelgym för seniorer på tisdagar och fredagar kl. 10.00-11.00.


Frukostbuffén inställd
Vår frukostbuffé som vanligtvis serveras sista fredagen i månaden är för tillfället inställd, tills annan information ges.

Vad gör vi på Djupadalsbadet?

Här kan du läsa om vad vi på Djupadalsbadet gör för att öka säkerheten och minska risken för spridning av coronaviruset.

 • Att hålla vår anläggning ren och fräsch är en viktig del i vårt dagliga arbete. Utöver detta så städar vi nu mer frekvent än tidigare och upprätthåller hygienen på en hög nivå.
 • Vi tillåter inte fler än 500 besökare samtidigt i våra lokaler.
 • Alla våra medarbetare har fått tydlig information om vikten av god handhygien isamband med gästkontakt, köksarbete, städning, toalettbesök, måltider och övriga arbetsuppgifter.
 • Vi har många besökare som passerar våra entrédörrar varje dag. Tänk gärna på det, speciellt du som är äldre och du som ingår i någon av riskgrupperna.

Vad kan du som besökare göra?

För allas säkerhet ber vi er besökare att respektera våra regler och riktlinjer.

 • Tvätta händerna ofta med tvål och varmt vatten. Handsprit kan vara ett alternativ när du inte har möjlighet till handtvätt.
 • Tänk på att hosta och nysa i armvecket, så undviker du att sprida de små, små droppar som innehåller smittämnen.
 • Besök oss gärna, men bara om du känner dig helt frisk.
 • Duscha före bad, som alltid.

Vanliga frågor och svar

  Är Djupadalsbadet öppet som vanligt?
  Ja, vi har öppet som vanligt. Fysisk aktivitet är bra för folkhälsan och i dagsläget finns inga direktiv från Folkhälsomyndigheten att tillfälligt stänga vår verksamhet. Däremot ser vi över våra aktiviteter som kan komma att behöva ändras eller ställas in, vilket vi håller er uppdaterade kring här. Vi tillåter inte heller fler än 500 besökare samtidigt i våra lokaler.

  Kan jag frysa mitt abonnemang?
  Om du tillhör en riskgrupp och behöver frysa ditt abonnemang under en tidsperiod, ber vi dig att kontaka oss på 019-58 87 00. Personer som är födda 1950 eller tidigare har automatiskt fått sina abonnemang frysta, under motsvarande tidsperiod tills nya direktiv ges.

  Har ni ändrat era städrutiner?
  Att hålla vår anläggning ren och fräsch är en viktig del i vårt dagliga arbete. Just nu städar vi mer frekvent än tidigare.

  Är du rädd för Coronavirus vid bad?
  Virus kan inte föröka sig i bassängvatten. De kan endast föröka sig i celler t.ex. i människor eller djur. Infektionsförmågan avtar snabbt i bassängbadvatten genom att virus dör av desinfektionsmedel eller späds ut. Virus smittar huvudsakligen direkt från person till person i samband med bassängbad. Därför är bassängbad inte mer förknippade med virussmitta än andra miljöer där många människor vistas. Virus ingår inte heller i en rutinmässig kontroll. Det kan möjligtvis bli aktuellt i speciella fall, t.ex. för att spåra en smittkälla.
  KÄLLA: Folkhälsomyndigheten, Bassängbad



Hitta hit

Kontakt


Djupadalsbadet
Vattugatan 34
692 31 Kumla

Telefon: 019-58 87 00
E-post: djupadalsbadet@kumla.se

Öppettider


Simhall/Gym:
Måndag : 09.00-20.00
Tisdag-fredag: 06.30-20.00
Lördag-söndag: 09.00-18.00

Äventyrsbadet/Relaxen:
Måndag-fredag: 10.00-20.00
Lördag-söndag: 09.00-18.00
Röda dagar och på lov öppnar äventyrsbadet klockan 09.00.

Undervisningsbassängen:
Måndag: 09.00-20.00
Tisdag-torsdag: 06.30-20.00
Fredag: 07.30-20.00
Lördag-söndag: 09.00-18.00
Undervisningsbassängen kan vara uppbokad, se schema på sidan för undervisningsbassängen eller kontakta oss för att se om den är ledig.


Hela anläggningen stänger 30 minuter efter ovan utsatt tid.

53581fbd74dda5383b0000d2_kommunlogga.png